Бабусині страви: "Салат з редькою і ковбасою"

Бабусині страви: "Салат з редькою і ковбасою"

Інгредієнти:

  • редька: 1 шт.
  • ковбаса копчена: 150 г.
  • цибуля: 1 шт.
  • яйця варені: 2 шт.
  • лавровий лист: 1 шт.
  • олія рослинна (для смаження): 1 ст. ложка
  • подрібнена зелень, майонез, сіль і перець за смаком300 г.

  • Спосіб приготування:

    Цибулю порізати дрібними кубиками або півкільцями, обсмажити у розігрітій олії до золотистого кольору, злегка посоливши і додавши лавровий лист. З готової цибулі вийняти лавровий лист.
    Редьку потерти на великій тертці або порізати тонкою соломкою, ковбасу – тонкою соломкою, яйця – кубиками або соломкою. Зелень подрібнити.

    Всі інгредієнти змішати (залишивши частину зелені для прикрашання), посолити, поперчити за смаком, заправити майонезом.

    Перекласти готовий салат у салатницю і прикрасити зеленню.

    Щоб позбутися гіркуватого присмаку редьки, її слід потерти чи порізати, посолити і залишити на декілька хвилин, щоб вона пустила сік і зм’якла. Потім редьку слід добре відтиснути, після чого можна додавати її у салат.