Бабусині страви: "Салат з сюрпризом"

Бабусині страви: "Салат з сюрпризом"

Інгредієнти:

  • яловичина (відварна) - 150 г
  • яйце куряче (відварне) - 3 шт
  • сир - 150 г
  • чорнослив - 80 г
  • огірок (маринований або солоний) - 3 шт
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • горошок зелений (консервований) - 100 г
  • горіхи кедрові - 50-80 г
  • майонез (для заправки)

  • Спосіб приготування:

    Глибоку чашу змащуємо олією і застилає харчовою плівкою. Сир і яйця натираємо і перемішуємо. Викладаємо яєчно-сирний шар, змащуємо майонезом. Чорнослив дрібно нарізати, викладаємо другим шаром на середину, а з боків викладаємо сирно-яєчну суміш. Потім на чорнослив - дрібно нарізане м'ясо, з боків так само, сирно-яєчну суміш, змащуємо майонезом. Наступний шар - нарізані огірки, ріпчасту цибулю, зелений горошок. Змащуємо майонезом, закриваємо кінцями плівки й ставимо просочуватися на 40 хвилин. Потім перевертаємо салат на плоске блюдо, знімаємо плівку. Прикрашаємо листям салату і посипаємо кедровими горішками.