Бабусині страви: "Самса"

Бабусині страви: "Самса"

Інгредієнти:

  • Для начинки:
  • баранина (можна замінити свининою): 1 кг
  • цибуля: 5 шт.
  • сіль, перець, прянощі за смаком
  • Для тіста:
  • борошно: 1 кг
  • сіль на кінчику ножа
  • вода: 150 мл

  • Спосіб приготування:

    Зробити тісто. Просіяти борошно, висипати в миску, додати сіль, поступово вливати воду та замішувати тісто. Готове тісто накрити серветкою та поставити в тепле місце на 50 хвилин.

    Приготувати начинку. Відрізати від м’яса жир. М’ясо порізати на маленькі шматочки, цибулю почистити, дрібно порізати, додати до м’яса. Посолити, поперчити, додати приправи, перемішати.

    Жир від м’яса покласти на сковорідку та топити його на невеликому вогні. Отриманим жиром полити в м’ясо.

    Тісто розкачати, порізати на невеликі квадрати. На кожен квадрат покласти 1 столову ложку начинки, згорнути тісто конвертиком, щільно заліпити краї.

    Деко змазати олією, покласти самсу, випікати 40 хвилин при температурі 200 С. Готову самсу змастити вершковим маслом, можна посипати тмином.