Бабусині страви: "Шоколадний торт з м'ятою"

Бабусині страви: "Шоколадний торт з м'ятою"

Інгредієнти:

  • для коржа:
  • 200 г свіжозамороженого листкового тіста
  • борошно для посипання
  • для начинки:
  • 8 г желатину
  • 100 г гіркого шоколаду
  • 50 г шоколаду з присмаком м'яти
  • 4 яєчних жовтки
  • 1 ст. л. цукру
  • 250 мл молока
  • 250 мл вершків
    для прикраси:
    250 мл жирних вершків
    м'ятні цукерки
    жовті сливи
    листочки м'яти.

  • Спосіб приготування:

    Тісто розморозити. На посипаному борошном столі розкачати тісто в круглу пластину діаметром 24 см. нагріти духовку до 225 * градусів. Розємну форму обполоснути холодною водою, викласти в неї тісто і в кількох місцях наколоти його виделкою. Випікати 20 хвилин. Корж ввитягнути з форми і дати йому охолонути. Желатин замочити в холодній воді, а шоколад посікти. Жовтки добре добре збити з цукром. Шоколад розтопити в розігрітому молоці, додати жовтки і перемішати. Помішувати 10 хв на водяній бані. Желатин віджати, розчинити в гарячому шоколадному кремі і дати охолонути. Вершки збиту піну і зєднати з напівзастиглою масою. Навколо коржа поставити бортик форми. Корж намазати кремом і поставити в холодильник. Прикрасити цукерками, збитими вершками, сливами і м'ятою.