Бабусині страви: " Штрудель з яблуками"

Бабусині страви: " Штрудель з яблуками"

Інгредієнти:

  • 400 г готового листкового тіста,
  • 3 яблука,
  • 0,5 лимона,
  • 2 ст. ложки ізюму,
  • 1 яєчний жовток,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 ч. ложки цукрової пудри,
  • 1 ч. ложка кориці,
  • щіпка мускатного горіха,
  • щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Яблука помий, очисти від насіння і наріж невеликими кубиками.

    Порізані яблука засип цукром, корицею, мускатним горіхом, збризни лимонним соком і перемішай. Залиш начинку на 30 хвилин, щоб яблука добре просочилися спеціями.

    Ізюм помий і запар на 30 хвилин, потім злий воду.

    Розділи листкове тісто на дві частини і кожну тонко розкачай.

    На перший лист тіста виклади половину яблучної начинки та ізюму. Зверху накрий другим листом тіста, на який виклади решту яблук та ізюму.

    Загнити краї тіста, закриваючи начинку, і скачати в рулет.

    Виклади сирий штрудель з яблуками швом униз на застелене папером і змащене маслом деко. Зроби на ньому поздовжні надрізи.

    Змасти штрудель яєчним жовтком і відправ у заздалегідь розігріту до 200°С духовку.

    Випікай штрудель з яблуками 40-45 хвилин до утворення золотистої скоринки.

    Готовий, іще гарячий, яблучний штрудель накрий рушником, щоб скоринка трохи обм'якла і не була надто жорсткою.

    Коли штрудель трохи охолоне, посип його цукровою пудрою.

    Штрудель з яблуками, ізюмом і корицею добре подавати з чаєм, кавою або морозивом.