Інгредієнти:
Для крему забаглеоне:
Жовтки 4шт.
Цукор пісок 100гр.
Марсала вино 120мл.
Спосіб приготування:
Натерти шоколад на крупній тертці.
Помити, обсушити і порізати полуницю на навпіл.
Зварити каву, процідити, додати ром і відставити остигати.
Для забаглеоне.
Збити жовтки злегка, поставити на водяну баню і дати їм нагрітися (постійно помішуючи) додати до жовтків цукор і постійно помішуючи дати цукру розчинитися, потім додати вино і постійно помішуючи довести масу до стану загустіння (повинно вийти як йогурт), відключити і відставити остигати.
Збити міксером маскапоне + Рікотта + вино, додати остиглий яєчний крем, і знову збити в однорідну масу.
Збити вершки + цукрова пудра збити до піків, додати до вершків сирну суміш і добре перемішати до утворення однорідної консистенції крему.
Покласти один корж на блюдо, змастити його пензликом остигшими кавою з ромом, потім намазати акуратно кремом, викласти полуницю, обсипати натертим шоколадом і накрити іншим коржем і знову проробити ті ж маніпуляції 4 рази. Останній корж помазати кавою з ромом, покрити кремом і прикрасити шоколадом + полуницею.
Дати торту настоятися пару годин і можна їсти.