Бабусині страви: Швидкий торт "Тірамісу"

Бабусині страви: Швидкий торт "Тірамісу"

Інгредієнти:

  • Коржі готові мигдальні 4 шт
  • Шоколад чорний 100гр
  • Кава мелена 4ч.л.
  • Ром 50мл. (Або коньяк, віскі, бренді
  • Полуниця 250гр. (Можна замінити на будь-які фрукти)
  • Для крему:
  • Рікотта 250гр. (Можна замінити на сир філадельфія)
  • Маскапоне 400гр. (Можна замінити на будь-який не зернистий вершковий сир)
  • Вершки 700мл
  • Цукрова пудра 1 стакан.
  • Марсала вино 80мл. (Можна замінити на будь-яке міцне солодке вино)
    Для крему забаглеоне:
    Жовтки 4шт.
    Цукор пісок 100гр.
    Марсала вино 120мл.


  • Спосіб приготування:

    Натерти шоколад на крупній тертці.
    Помити, обсушити і порізати полуницю на навпіл.
    Зварити каву, процідити, додати ром і відставити остигати.
    Для забаглеоне.
    Збити жовтки злегка, поставити на водяну баню і дати їм нагрітися (постійно помішуючи) додати до жовтків цукор і постійно помішуючи дати цукру розчинитися, потім додати вино і постійно помішуючи довести масу до стану загустіння (повинно вийти як йогурт), відключити і відставити остигати.
    Збити міксером маскапоне + Рікотта + вино, додати остиглий яєчний крем, і знову збити в однорідну масу.

    Збити вершки + цукрова пудра збити до піків, додати до вершків сирну суміш і добре перемішати до утворення однорідної консистенції крему.
    Покласти один корж на блюдо, змастити його пензликом остигшими кавою з ромом, потім намазати акуратно кремом, викласти полуницю, обсипати натертим шоколадом і накрити іншим коржем і знову проробити ті ж маніпуляції 4 рази. Останній корж помазати кавою з ромом, покрити кремом і прикрасити шоколадом + полуницею.
    Дати торту настоятися пару годин і можна їсти.