Бабусині страви: "Сирне суфле"

Бабусині страви: "Сирне суфле"

Інгредієнти:

  • Пропорції розраховані на 6 невеличких суфле:
  • 400 мл молока
  • 30 гр борошна
  • 30 гр вершкового масла
  • 30 гр шинки
  • 100 гр твердого сиру
  • 4 яйця
  • мускатний горіх

  • Спосіб приготування:

    1. Спочатку в каструлі розтоплюємо масло, додаємо борошно, перемішуємо і злегка пасеруємо. Зменшуємо вогонь, додаємо все молоко і варимо на маленькому вогні постійно помішуючи десять хвилин. Додаємо трішки мускатного горіха.
    2. Шинку подрібнюємо на маленькі кубики. Сир натираємо на дрібній тертці. Відділяємо жовтки від білків. В тісто додаємо шинку і все ретельно перемішуємо.
    3. Додаємо натертий сир, перемішуємо.
    4. Додаємо жовтки, білки збиваємо до отримання білої піни, додаємо до тіста, знову усе перемішуємо.
    5. Розігріваємо духовку до 200 С.
    7. Розливаємо тісто по спеціальних формочках (для цього чудово підійдуть невеличкі форми для кексів) і ставимо випікатися на 20 хвилин.