Бабусині страви: "Сирно-банановий пай"

Бабусині страви: "Сирно-банановий пай"

Інгредієнти:

  • Листкове тісто - 500 гр.
  • Банани - 3 шт.
  • Сир - 250 гр.
  • Родзинки (кишмиш) - 50-70 гр.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Яйце - 1 шт. (або 4 перепелиних)
  • Борошно - 1 ст.л. (20 гр.)
  • Для оформлення:
  • яйце (1 шт) - злегка збите
  • цукор великий - 2 ст.л.

  • Спосіб приготування:

    Змішати сир, родзинки, цукор, яйце і борошно до однорідності.
    Тісто (2/3) не розгортаючи, покласти на змащене маслом (або застелене папером) деко.Решту тіста (1/3) розрізати на смужки - для "бортиків" пирога.

    Наколоти тісто, краї змастити збитим яйцем і укласти "бортики".

    Сирну начинку акуратно викласти на середину і розрівняти, не заходячи на "бортики" пирога.
    Банани нарізати пластинками і, трохи "втоплюючи" їх в начинку, укладати як "черепицю".
    Змастити збитим яйцем весь пиріг і наколоти краї тіста. Обсипати цукром.
    Пекти в добре розігрітій духовці (200 градусів) - 30-35 хвилин, до світло-коричневого кольору. Дістати, остудити.