Бабусині страви: "Скумбрія під сиром"

Бабусині страви: "Скумбрія під сиром"

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт
  • пармезан – 50 г
  • часник – 2-3 зубчики
  • петрушка – 4-5 гілочок
  • базилік – 3-4 гілочки
  • оливкова олія – 2 ст. ложки
  • лимон (лайм) – 1 шт
  • сіль та чорний мелений перець – за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Скумбрію розморозити і почистити, видаливши всі кісточки. Філе посолити, поперчити і збризнути соком, вичавленим з половини лимона (лайма). Залишити на 15 хвилин.

    2. Часник почистити, пармезан натерти на дрібній тертці, петрушку та базилік порізати. Скласти все у блендер, додати столову ложку олії, дрібку меленого чорного перцю і збити.

    3. Мариноване філе скумбрії обсушити паперовими рушничками і змастити рештою олії. Посмажити рибу з обидвох сторін по 5-6 хвилин.

    4. Смажену скумбрію викласти у форму для запікання, зверху посипати сирною сумішшю. Запікати у духовці, розігрітій до 200оС, 10-12 хвилин. Подавати гарячою, оздобивши зеленню та шматочком лимона чи лайма.

    5. За бажанням готову страву можна полити лимонним соком. Свіжий базилік можна замінити сухим, а от петрушку краще взяти свіжу, інакше сирна “шубка” не матиме яскравого кольору.

    Найкраще смажити рибу на решітці або у сковороді-гриль.