Бабусині страви: "Смажений карасик"

Бабусині страви: "Смажений карасик"

Інгредієнти:

  • 4 карасі
  • 200 гр борошна (для паніровки)
  • 1 лимон
  • 5 часточок часнику
  • чорний перець
  • сіль
  • зелень петрушки
  • зелень салату
  • оливкова олія (для смаження)

  • Спосіб приготування:

    1. Чистимо карасиків, промиваємо під холодною водою, злегка натираємо сіллю та чорним перцем.
    2. Перед паніровкою робимо продовжні надрізи на рибці, щоб карасики краще просмажилися (надрізи повинні бути не дуже частими, вистачає 3-4 надрізи).
    3. Обкатуємо карасиків у борошні.
    4. На розігрітій сковорідці обсмажуємо наших карасів у невеликій кількості оливкової олії на маленькому вогні до золотистої скоринки.
    5. Перед подачею викладаємо карасиків на листочки салату та прикрашаємо зеленню петрушки, поливаємо соком лимона.