Бабусині страви: "Сочевична зупка з тефтельками"

Бабусині страви: "Сочевична зупка з тефтельками"

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий і курячий в співвідношенні 2:1 (200гр. яловичого і 100 курячого відповідно)
  • Крохмаль ст.ложка без гірки
  • Вода або курячий бульйон 700 мл
  • Червона сочевиця 4 повні ст.ложки
  • Цибуля ріпчаста 2 шт. (1шт. для бульйону і 1шт. В фарш)
  • Картопля 1 шт
  • Морковка половинка середньої або одна маленька
  • Сіль, перець за смаком
  • Лавровий лист 1шт

  • Спосіб приготування:

    Змішати яловичий та курячий фарш, додати крохмаль, сіль і натерту на тертці середню цибулину. Перемішати.
    Сформувати маленькі тефтельки, розміром трохи більше лісового горіха (фундука).
    У киплячу воду або бульйон закладаємо тюфтельки, даємо їм закипіти, тим часом промиваємо сочевицю і додаємо її до тефтельок разом з цілою, очищеною цибулиною. Даємо закипіти, варимо під кришкою, при тихому кипінні хвилин 12-15. Солимо і додаємо лавровий лист.
    Чистимо моркву і картоплю. Картопля ріжемо дрібними кубиками, морквину тремо на крупній тертці, додаємо в суп і варимо до готовності овочів.