Бабусині страви: "Солодкий перець з креветками"

Бабусині страви: "Солодкий перець з креветками"

Інгредієнти:

  • Перець солодкий - 1 кг.
  • Креветки в панцирі - 300 гр
  • Цибуля ріпчаста - 30 гр.
  • Каперси - 10 гр.
  • Свіжа зелень петрушки - 5 гр.
  • Сіль, перець чорний - за смаком
  • Олія оливкова - 30 мл
  • Вино біле столове - 100 мл

  • Процес приготування:

    Солодкий перець, бажано різних кольорів, цибулю ріпчасту нарізати широкою соломкою, додати каперси і обсмажити на оливковій олії до готовності
    В окремій сковороді або сотейнику, без масла, викласти добре промиті креветки
    Влити біле вино, додати сіль, перець чорний мелений за смаком і порубануну зелень петрушки. Тушкувати на середньому вогні до готовності і потім викласти їх на обсмажений перець, полив зверху трохи соусом в якому тушкувалися креветки.
    До страв з овочів і морепродуктів, рекомендується подавати легкі рожеві або білі вина, міцністю не більше 13%.