Бабусині страви: "Суп з лісових грибів з імбиром"

Бабусині страви: "Суп з лісових грибів з імбиром"

Інгредієнти:

  • гриби - 500 г,
  • картопля - 2 шт.,
  • болгарський перець - 0,5 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • імбир (тертий) - 1 ч. ложка,
  • сметана - 125 г,
  • зелень петрушки і кропу - 0,5 пучка,
  • оливкова олія - 3 ст. ложки,
  • сіль, чорний мелений перець і лавровий лист - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    У розігрітій оливковій олії обсмажте подрібнену цибулю і тертий імбир.

    Додайте порізані кубиками гриби, смажте 5-7 хвилин на середньому вогні, поки не випарується майже вся рідина.

    Додайте воду, або бульйон (овочевий або курячий), варіть 10 хвилин.

    Зніміть каструлю з вогню, відберіть половину грибів. Додайте порізану картоплю, подрібнений болгарський перець, сіль, чорний мелений перець і лавровий лист. Варіть до готовності овочів, потім подрібніть за допомогою блендера до кремового стану.

    Додайте до супу сметану і гриби, перемішайте. Посипте порізаною зеленню.