Бабусині страви: "Свинина з грибами та маслинами"

Бабусині страви: "Свинина з грибами та маслинами"

Інгредієнти:

  • Свинина (м'якоть) 800-1000г
  • Цибуля - шалот 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник молодий 1 головка або 3-4 часточки старого
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Маслини 15-20 шт.
  • Виноград 1 невелике гроно
  • Гриби 3 ст. л. відварних (якщо свіжі, то 100 г)
  • Сіль
  • Ткемалі зелений 3 ст. л.
  • Ялівець 5-6 ягід
    Базилік 2 щіпки
    Борошно 1 ст. л.
    Олія для смаження

  • Спосіб приготування:

    Свинину нарізаємо великими шматочками, як на гуляш. Цибулю чистимо і ріжемо кожну цибулину на 4 частини. Обсмажуємо її в маслі до золотистого кольору, складаємо в казан. М'ясо обсмажуємо в тому ж маслі, що і цибулю до легкої скоринки. Обсмажуємо невеликими порціями, складаємо в казан.
    Моркву чистимо, ріжемо кружальцями і обсмажуємо в тому ж маслі. Складаємо в казан

    Заливаємо водою так, щоб все було прикрито і доводимо до кипіння. Тушкуємо на маленькому вогні під кришкою півгодини.

    Перець чистимо, ріжемо дрібною соломкою. Часник чистимо, ріжемо пластинками. З винограду витягаємо кісточки і ріжемо кожну ягідку навпіл. Якщо гриби свіжі, чистимо і ріжемо довільно.
    Все це багатство кладемо в казан, додаємо ткемалі, ялівець і базилік, солимо за смаком і тушкуємо на маленькому вогні до бажаного ступеня м'якості м'яса.
    Борошно розбавляємо утвореним соусом і виливаємо в казан. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10-15.