Бабусині страви: "Італійське різотто з грибами"

Бабусині страви: "Італійське різотто з грибами"

Інгредієнти:

  • рис сорту Vialone Nano - 320 г
  • курячий бульйон - 2 л
  • вершкове масло - 50 г
  • біле вино - 100 мл
  • в'ялені помідори - 8 шматочків
  • сезонні гриби-12 шт.
  • тертий пармезан - 50 г
  • цибулина - 1 шт.
  • чебрець - 1 пучок
  • чорний трюфель
  • насіння фенхелю

  • Спосіб приготування:
    На невеликому вогні на олії підсмаж цибулю і гриби. Додай листочки чебрецю.

    Окремо в глибокій каструлі розігрій вершкове масло з невеликою кількістю оливкової олії. Додай дрібно нарізану цибулю і обсмаж її на слабкому вогні.

    Цибулю потрібно обсмажувати на дуже повільному вогні до прозорості, вона не має набути кольору. Коли цибуля стане прозорою, додай сирий рис. Рис має добре прогрітися і змішатися з маслом. Додай сіль і залий рис гарячим бульйоном так, щоб рідина покривала крупу. У міру того як бульйон буде вбиратися, підливаєй його, щоб бульйон весь час покривав рис. Так готуй, поки рис не дійде до стану аль-денте.

    Додай половину готових грибів. І практично повністю випари бульйон. Додай до рису решту грибів та в'ялені томати. Виклади рис з овочами на тарілки і прикрась пармезаном, трюфелем і травами.