Бабусині страви: "Італійське рагу"

Бабусині страви: "Італійське рагу"

Інгредієнти:

  • Телятина або яловичина - 1 кг
  • Олія оливкова - 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Перець солодкий болгарський - 3-4 великих
  • Лист лавровий - 2 шт
  • Перець чорний горошком - 0,5 ч.л.
  • Бульйон (м'ясний, курячий або овочевий) теплий - 400мл
  • Вино сухе біле - 150 мл
  • Зелень для подачі
  • Сіль за смаком
    Перець чорний мелений за смаком

  • Спосіб приготування:

    М'якоть телятини або яловичини нарізати шматками 4-5 см і обсмажити протягом 5-7 хвилин на оливковій олії в каструлі з товстим дном або аналогічному великому сотейнику.
    Цибулю порізати дрібним кубиком, часник розтовкти додати до м'яса, продовжити обсмажування ще хвилин 5.

    Перець порізати тонкими кільцями або півкільцями, додати в каструлю з м'ясом, додати лавровий лист і перець горошком, влити теплий бульйон і сухе біле вино, довести до кипіння, потім вогонь зменшити до мінімуму, закрити каструлю кришкою і тушити рагу на махонькой вогні не менше години .
    Потім кришку зняти і прогрівати рагу вже на збільшеному вогні, не забуваючи перемішувати хвилин 10-15. Посолити і поперчити за смаком.
    Перед подачею прикрасити зеленню.