Бабусині страви: "Тарталетки з малиною та заварним кремом"

Бабусині страви: "Тарталетки з малиною та заварним кремом"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно 250г
  • масло вершкове охолоджене 125г
  • цукрова пудра 2 ст.л
  • холодна вода 5-6 ст.л
  • Для крему:
  • яйця - 2 шт
  • цукру 1/2 ст.
  • ваніліну 1 ст.л.
  • крохмалю 4 ст.л.
  • молока 350 мл
    Для начинки:
    малина
    желе для торта готове

  • Спосіб приготування:

    Для тіста масло розріжемо на шматочки і перемішаємо з борошном, додамо воду, цукрову пудру і замісимо еластичне тісто, воно не повинно прилипати до рук. Потім на 30 хвилин приберемо тісто в холодильник.
    Тонко розкачати тісто на злегка присипаній борошном поверхні. За допомогою штампа-виїмки вирізати з тіста кружальця.
    Обережно втиснути їх у форми для тарталеток. Проколоти виделкою і поставити випікатися в попередньо нагрітій духовці 12-15 хв. при 190%.
    Потім дати повністю охолонути на решітці.

    Готуємо крем:
    Для цього потрібно яйця збити з 1/4 ст цукру, ваніліном і крохмалем.
    Молоко змішаємо з цукром і поставимо на вогонь. Скип'ятити до появи бульбашок.
    Влити молоко в яєчну масу, перемішати і знову поставити на маленький вогонь, постійно помішуючи поки суміш не загусне.
    Дати крему охолонути і прибрати в холодильник.
    Приготувати желе згідно інструкції або за бажанням зробити самим його з желатину і соку.
    На остиглі тарталетки викласти крем, потім зверху малину і залити злегка вистигшим, але ще не застиглим желе.