Бабусині страви: "Террін з баклажанів та бринзи"

Бабусині страви: "Террін з баклажанів та бринзи"

Інгредієнти:

  • Перець болгарський (різних кольорів) - 8 шт.
  • Баклажани (великі) - 3 шт.
  • Бринза - 450 г
  • Часник - 3 головки
  • Сік половинки лимона
  • Лавровий лист
  • Рослинна олія - ​​100 мл
  • Насіння кунжуту
  • Сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Миємо перці і баклажани, обсушуємо. Перці розрізаємо на 4 частини, прибираємо серцевину.
    У баклажанів зрізаємо плодоніжки і нарізаємо вздовж не тонкими пластинами.

    Перець викладаємо на деко шкіркою вгору і змащуємо рослинною олією.

    Солимо і розкладаємо між перцями 6 неочищених часточок часнику, попередньо розрізані навпіл, а також лавровий лист.
    Накриваємо деко фольгою і запікаємо в духовці при температурі 190 º С близько години, щоб перці стали м'якими.
    Запечені перці одразу ж скласти в миску і накрити кришкою або харчовою плівкою (так вони будуть краще чиститися) і залишити так хвилин на 10, а потім очистити від шкірки.
    Скибочки баклажанів змазати з обох сторін рослинним маслом, сбризнути лимонним соком і укласти на деко.
    Посолити, і так само, як і у випадку з перцями, розкласти між баклажанами часник і лавровий лист.
    Деко не накривати фольгою і запікати при температурі 180 гр. 25-30 хвилин.
    Беремо миску об'ємом близько 1,5 л, змащуємо її рослинним маслом, а зверху викладаємо два-три шари харчової плівки, так щоб краї звисали.

    Уздовж бортів миски і дна, вертикально укладаємо скибочки випеченого баклажана, злегка внахлест один на одного.
    Дно має бути щільно закрите, а верхні краї повинні звисати за краї миски.
    На дно кладемо перець (але не весь, а стільки, щоб закрити дно) і трохи придавлюємо, зверху викладаємо заздалегідь нарізану на смужки бринзу, зверху змащуємо подрібненим в ступці запеченим часником, потім знову перець, бринзу, часник і так робимо до тих пір, поки не заповнимо миску. Потім накриваємо террін звисаючими кінцями баклажанів, а потім плівкою. У плівці робимо проколи, щоб змогло вийти зайве масло і сік.
    Накриваємо кришкою, придавлюємо небудь вантажем і відправляємо для пресування на 12:00 в холодильник.
    Зверху готовий террін посипати кунжутом.