Бабусині страви: "Террін з курячої печінки"

Бабусині страви: "Террін з курячої печінки"

Інгредієнти:

  • 870гр курячої печінки
  • 175гр курячого філе
  • 280гр свинини
  • 320гр яловичини
  • 350гр з / до бекону
  • 150гр свинячого хребтового шпику (свіжий)
  • 130гр червоного портвейну
  • 90гр білого сухого вина
  • 150гр молока
  • 3 шматки свіжого білого хліба (50гр)
  • 1 стол.ложки кукурудзяного крохмалю
    1 зубчик часнику
    4 лаврові листки
    1/2 чайн.ложкі сухого чебрецю
    мелений чорний перець
    сіль
    крім того:
    жароміцна прямокутна форма об'ємом 2400мл

  • Спосіб приготування:

    Курячу печінку очистіть від сполучної тканини.
    Покладіть печінку в підходящий посуд, додайте портвейн, чебрець і 2 крупно змелених лаврових листки. Закрийте ємність харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 2 години. Вийміть печінку з маринаду, додайте крохмаль і подрібніть в блендері (або м'ясорубці з дрібним решетом) до однорідної консистенції.

    Білий хліб замочіть в молоці на 15 хвилин.
    Курку, свинину і яловичину зачистите від плівок і жилок.
    Свинину, яловичину, курку і віджатий від молока хліб подрібніть в блендері (або пропустіть 2 рази через м'ясорубку з дрібним решетом).

    Хребтовий шпик наріжте пластами товщиною 4мм і відбийте під харчовою плівкою до 2мм.
    У підходящому посуді з'єднайте м'ясний фарш і курячу печінку. Додайте біле вино і ретельно збийте масу дерев'яною ложкою або лопаткою. Додайте пропущений через прес часник, сіль і мелений чорний перець.

    Дно і бортики жароміцної форми вистелити внахлест беконом і хребтовим шпиком (1 пласт шпика + 2 пласта бекону), при цьому кінці бекону і шпику повинні звисати з форми на 4-4,5 см (форму попередньо змащувати не потрібно).
    Заповніть форму фаршем. Накрийте фарш звисаючими кінцями бекону і шпику. Поверх укладіть 2 лаврових листа Закрийте форму кришкою або щільно загорніть у фольгу.

    Готуйте терин в розігрітій до t = 190С духовці 1 годину 40 хвилин на водяній бані (у велику форму для запікання поставте найменшу форму з терріном і налийте киплячої води на 1/2 її висоти).
    Остудіть террын, а сік, що виділився при запіканні, злийте. Накрийте харчовою плівкою і притисніть пресом ( прес 5кг), приберіть в холодильник на добу. Через 24 години видаліть вантаж і харчову плівку.
    Проведіть вістрям ножа уздовж бортів форми, різким ударом об стіл вибийте терин з форми. Подавайте нарізавши 1см скибками.