Бабусині страви: "Томатний суп"

Бабусині страви: "Томатний суп"

Інгредієнти:

  • 4 свіжих помідори середнього розміру
  • 1 пучок свіжої зелені (краще брати кінзу - вона ароматніше, але якщо не любите, візьміть кріп або петрушку). Також можна використовувати заморожений шпинат
  • трохи свіжого базиліка (1 столова ложка в рубаною вигляді)
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 солодкий перець
  • 2 зубчики chesnoka
  • 1 велика цибулина
  • 3 склянки води (можна воду розвести з бульйоном від курячих грудок з розрахунку 1/1)
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
  • сіль за смаком

  • Приготування:

    Болгарський перець дрібно нарізати, часник подрібнити, цибулю нашаткувати і припустити ці продукти протягом 3 хвилин на повільному вогні в оливковому маслі. Готувати краще відразу в тій ємності, в якій будете варити суп.

    Далі додайте нарізані кубиками помідори, бульйон (якщо є), воду, нарізаний базилік і чорний перець, сіль.
    Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть суп близько 10 хвилин.
    Додайте дрібно нарізану зелень і варіть ще близько 5 хвилин.

    Порада: для найбільшої ситості в суп можна додавати білу або червону квасолю. Квасоля краще брати консервовану у власному соку, сік зливати і додавати в суп із зеленню (за 5 хвилин до готовності).