Бабусині страви: Торт "Снікерс"

Бабусині страви: Торт "Снікерс"

Інгредієнти:

  • білки: 7-шт
  • цукор: 400-г
  • варене згущене молоко: 1-банка
  • вершкове масло: 150-г
  • шоколадний бісквіт
  • смажений арахіс: 200-г
  • шокладна глазур або розтоплений шоколад

  • Спосіб приготування:

    Білки збити з цукром до стійких піків (цукор додавати не з початку, а десь з середини збивання, додавати поступово. Зробити один корж діаметром 26 см (на папері накреслити коло діаметром 24 см, а корж потім розпливеться до 26 см), а з решти безе можна ще паличок насушити. Згущене молоко збити з маслом кімнатної температури. Випікати при температурі 80-100 градусів 1 - 1,5 год. Головний секрет в приготуванні безе - весь посуд повинен бути сухим - без жодної краплі води. Можна безе готувати ввечері та залишити у вимкненій духовці наніч. Горіхи подрібнити качалкою не дуже дрібно. Спекти бісквіт. Якщо він у вас вийде сухий, то просочіть його цукровим сиропом, або компотом. Бісквіт остудити і розрізати на дві половини вздовж. Змастити поверхню половиною крему, густо посипати горіхами. Накрити коржем-безе, також змастити кремом і посипати горіхами. Зверху покласти бісквітний корж, трохи придавити. Залити шоколадною глазур'ю і посипати горіхами.