Бабусині страви: "Торт Трюфель"

Бабусині страви: "Торт Трюфель"

Інгредієнти:

  • 225г. вершкового масла
  • 460г. шоколаду (приблизно 54-58%, але не менше і не більше, і не молочний)
  • 9 яєць, розділених на білки і жовтки
  • 100г. цукру
  • 1/4 ч.л. лимонної кислоти
  • какао-порошок для обсипання

  • Спосіб приготування:

    Розігріти духовку до 150 градусів.
    Розтопити вершкове масло і шоколад на повільному вогні, постійно помішуючи.
    Жовтки добре збити з цукром до щільної стійкої піни 5 хвилин.

    Акуратно змішати збиті жовтки з вистиглою шоколадною сумішшю.

    Окремо збити білки з лимонною кислотою до м'яких піків (важливо щоб посуд був дуже чистим, збивати не в міцну піну, інакше буде вода виділятись).
    Обережно вводити по 1/3 збитих білків в шоколадну частину тіста, акуратно вимішувати. Міксером не користуватися і перемішувати не довго, інакше відбудеться насичення киснем.
    Форму для випічки діаметром 23см викласти фольгою. Випікати в розігрітій духовці до 150 градусів не більше 35 хвилин. Торт повинен трохи пропектися, інакше стане при охолодженні дуже твердим. Діставши з духовки, побачите, він буде похитуватись, особливо в середині, так і повинно бути.
    Торт остудити у формі (він трохи спаде), потім відправити його на ніч в холодильник. Після чого він дійде до кондиції і стане щільним.
    Також можна його зберігати і в морозильній камері, тоді різати його потрібно гарячим ножем, а насолоджуватися ним можна дуже довго.