Інгредієнти:
Для начинки:
вершки жирні - 500 мл
цукор-пісок - 200 г
Для прошарку з шоколаду:
шоколад гіркий - 100 г
вершки - 3 ст. ложки
Для прикраси:
шоколад гіркий - 100 г
Спосіб приготування:
1. Готуємо тісто. Для цього масло розтоплюємо, чекаємо, поки охолоне.
2. Яйця збиваємо з цукром, додаємо до вистигшого маслу, також кладемо розпушувач, какао і борошно. Ретельно все перемішуємо і збиваємо.
3. Вливаємо в форму половину тіста і ставимо у гарячу духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж дістаємо, Остуджуємо і акуратно ножем ділимо його навпіл. Ті ж процедури проводимо з рештою тіста. У підсумку торт будемо збирати з чотирьох коржів.
4. Далі кожен корж ми просочуємо вишневим лікером або горілкою з соком. Якщо торт готуємо для дитячого свята, тоді лікер замінюємо вишневим соком.
5. Для крему збиваємо вершки з цукром.
6. Для прошарку з шоколаду розтоплюємо плитку шоколаду на водяній бані, додаємо вершки і перемішуємо.
7. Формуємо наш торт:
• На перший корж викладаємо вишні і змащуємо поверх кремом.
• Кладемо наступний корж і покриваємо його шоколадом з вершками.
• Слідом викладаємо третій корж і повторюємо ті ж маніпуляції, що і з першим коржем.
• Кладемо останній корж і обмазуємо торт кремом з усіх боків.
• Прикрашаємо торт шоколадною стружкою, збитими вершками і ягодами вишні.
Готовому торту необхідно дати постояти в холодильнику кілька годин до подачі на стіл для загального огляду і швидкого поїдання.