Трайфл - традиційний англійський десерт, його можна подавати в одній великій скляній формі, а можна і порційно. Крім того, що трайфл (trifle) дуже ефектно виглядає (особливо в скляній формі) і дуже смачний, він ще й досить простий у приготуванні. У його основі - ягоди або скибочки фруктів і готові бісквіти, просочені вином або лікером і присмачені ванільним кремом та збитими вершками. У різних джерелах зустрічаються рецепти з використанням желе, вина (замість лікеру), меренг в якості прикраси.Десерт можна приготувати за лічені хвилини, якщо у вас буде готовий бісквітний корж (можна магазинний, або кекс) і крем з пакетика (теж магазинний), але можна і зварити самим смачний ванільний крем, вершки і ягоди.
Інгредієнти:
ваніль - 1 паличка
яйце (тільки жовток) - 4 шт.
цукор - 100 г
борошно - 1 ст. л.
кукурудзяний крохмаль - 2,5 ст.л.
масло вершкове - 20 г
лікер - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Готовий бісквітний корж нарізати кубиками.
Полити двома столовими ложками лікеру і залишити, щоб бісквіти просочилися. Змастити бісквіти конфітюром.
Якщо у вас готовий, куплений в магазині крем, зваріть його за інструкцією даної на пачці, і додайте в нього лікер (2 ст. л. лікеру на 2 склянки крему).
Збити вершки з невеликою кількістю цукрової пудри.
На дно порційних формочок викласти шматочки бісквіта, шар ягід, шар крему. Потім знову шар бісквіта, шар ягід, шар крему.
Закрити формочки харчовою плівкою і поставити їх в холодильник на 2:00.
Перед подачею прикрасити десерт збитими вершками, ягодами, мигдалем і листочками м'яти.
Рецепт ванільного крему:
У каструлю середнього розміру налити молоко, зішкребти туди вміст ванільної палички, паличку теж покласти в каструлю.
Поставити на слабкий вогонь, довести до кипіння і зняти з плити.
В окремому посуді збити жовтки з цукром до утворення світлого, злегка "пухнастого" крему (близько хвилини).
Додати борошно з крохмалем і перемішати до однорідного стану. Отриману масу влити в молоко і ретельно розмішати.
Знову поставити каструлю на вогонь і, не перестаючи енергійно збивати (щоб не було грудок), довести вміст до кипіння. Зняти з вогню.
Додати в крем лікер і вершкове масло. Масу перемішувати, поки масло не розтане.
Дати крему охолонути, потім помістити його в холодильник на 15 хвилин.