Бабусині страви: "Яблучні мафіни"

Бабусині страви: "Яблучні мафіни"

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 склянка
  • борошно грубого помелу - 0,5 склянки
  • вівсяні пластівці швидкого приготування - 0,5 склянки
  • яблуко - 1 шт
  • розпушувач - 3 ч. ложки
  • кориця - 1,5 ч. ложки
  • сода - 0,5 ч. ложки
  • мелена гвоздика - 1/4 ч. ложки
  • коричневий цукор - 1 ст. ложка
  • тепла вода - 1 ст. ложка
  • нежирне молоко - 1 склянка,
    яблучний сік з м'якоттю - 0,5 склянки,
    яйце - 1 шт.,
    оливкова олія - 1 ст. ложка,
    ванільний цукор - 1 ч. ложка,
    олія для змащування форми.

  • Спосіб приготування:

    1. Яблуко очистити, видалити насіння і нарізати дрібними кубиками.

    2. Розігріти духовку до 200 градусів. У великій ємності з’єднати два види борошна, вівсяні пластівці, цукор, розпушувач, 0,5 чайної ложки кориці, соду, сіль і гвоздику. У центрі зробити поглиблення і відставити убік.

    3. В окремій ємності залити теплою водою коричневий цукор з корицею і перемішувати, поки цукор не розчиниться.

    4. У ще одній ємності змішати молоко, яблучний сік, яйце, оливкове масло і ванілін.

    5. Отриману рідку масу влити в поглиблення в борошняної суміші і замісити тісто, в кінці додавши яблука.

    6. Розкласти ложкою тісто у кожну формочку і кожен полити 1/4 ч. ложкою сиропу з корицею. Випікати протягом 12 хвилин. Перевірити готовність за допомогою зубочистки.

    7. Вийняти кекси з духовки і дати їм постояти 5 хвилин, перш ніж дістати з форми.