Бабусині страви: "Запіканка з броколі і цвітної капусти"

Бабусині страви: "Запіканка з броколі і цвітної капусти"

Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 150 г,
  • броколі - 150 г,
  • яловичий фарш - 150 г,
  • яйце - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • панірувальні сухарі - 2 ч. ложки,
  • олія - 3-4 ст. ложки,
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Фарш викладіть в миску, додайте подрібнену цибулю, яйце, сіль і перець, перемішайте.

    Брокколі і цвітну капусту розберіть на суцвіття і відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте на друшляк.

    Форму для випічки змастіть олією, посипте сухарями. Рівним шаром викладіть фарш. Зверху – рядами цвітну капусту і брокколі, злегка занурюючи суцвіття у фарш. Посоліть, поперчіть і залийте збитим яйцем. Накрийте кришкою.

    Запікайте 25-30 хвилин при температурі 200 °С. Подавайте, прикрасивши за бажанням.