Бабусині страви: "Запіканка з кабачків та рису"

Бабусині страви: "Запіканка з кабачків та рису"

Інгредієнти:

  • Для запіканки:
  • рис - 2 стакани
  • кабачки - приблизно 500-600 гр.
  • яйця - 3 штуки
  • морква - 1-2 шт
  • цвітна капуста
  • сіль, перець
  • свіжий кріп
  • свіжа петрушка
  • часник (за бажанням)
  • бринза (за бажанням)

    Для заливки зверху:
    сметана
    яйце


  • Спосіб приготування:

    1. Рис заздалегідь відварити, додати до нього спецій.
    2. Цвітну капусту відварити до мякого стану, розібрати суцвіття, подрібнити ніжку та додати до відвареного рису. 3. Моркву, кабачки натерти на терці та протушити декілька хвилин на пательні.

    4. Усі інгредієнти перемішати з яйцями, додати спеції та подріблену зелень.
    5. Запіканку накласти у форму, яку попередньо змастити або всталити фольгою та залити заливкою. Якщо у вас густа сметана, то можете додати до неї трішки молока, щоб прорідити.
    6. Випікати у розігрітій духовці при 180 градусах до 30 хв. Головне, щоб верх став рум'яним, адже всі продукти уже готові, то ж слідкуйте, щоб не підгоріла.