Бабусині страви: "Запечені помідори"

Бабусині страви: "Запечені помідори"

Інгредієнти:

  • помідори : 1 кг
  • часник: 4 зубці
  • олія: 100 мл
  • лавровий лист: 2 шт.
  • розмарин: 2 гілочки
  • коріандр мелений : 1 ч. ложка
  • сіль, перець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Помідори розрізати навпіл і обережно почистити від насінин. Часник злегка подавити ножем.

    У форму для запікання викласти помідори, часник, розмарин, лавровий лист, коріандр, сіль і перець. Все перемішати і залити олією. Запікати у розігрітій до температури 140˚ С духовці протягом 1 години.

    * За бажанням до помідорів перед запіканням можна додати подрібнений гострий перець.

    * Такі помідори можна приготувати і заздалегідь. Відразу ж після запікання, ще гарячими розкладіть їх у банки, залийте олією, щоб вона повністю закривала помідори, і закрийте кришками. Зберігати помідори слід у холодильнику не більше 2 місяців. Подавати, як гарнір до запеченого м’яса, м’яса-гриль чи запеченої риби.