Бабусині страви: "Зелений салат з креветками і голубим сиром"

Бабусині страви: "Зелений салат з креветками і голубим сиром"

Інгредієнти:

  • Салат зелений 1-2пучка
  • Мариновані креветки 200гр.
  • Помідори черрі 10-15шт
  • Огірок свіжий 1шт.
  • Сир з голубою цвіллю 100гр.
  • Для заправки:
  • Мед і зернова гірчиця 2ч.л
  • Сік половини лимона
  • Олія оливкова 50-75мл
  • Зелень естрагону і петрушки
  • Для маринування креветок:
    Креветки варено-морожені в панцирі 1кг.
    Червоний винний оцет 3-4ст.ложкі.
    Щіпка солі і цукру.
    Свіжемелений перець.
    Часник 1-2 зубчики.
    Олія оливкова

  • Спосіб приготування:

    До питання по креветках, в супермаркетах часом влаштовують «акції» і деякі товари можна купити за смішною ціною, так і з креветками, можна купити багато, частину прибрати в морозилку, а з одного кілограма зробити ось таку заготовку для салату: креветки розморозити, очистити, з кілограма неочищених креветок виходить грам 400 чищених. Складаємо їх у пластиковий контейнер з кришкою, заливаємо оцтом, змішаним із сіллю, цукром і перцем, додаємо часник, порізаний на великі пластини, заливаємо оливковою олією так, щоб він покривав креветки, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник. Використовуємо в міру потреби.
    Салатну миску натираємо зубчиком часнику, викладаємо чисті, крупно порвані салатні листя, поверх йдуть креветки, помідори черрі, порізані навпіл.

    Для соусу складаємо всі компоненти в баночку з кришкою і енергійно струшуємо, до однорідності.

    Розкришивши зверху сир, додамо зелень. Поливаємо салат заправкою, безпосередньо перед подачею на стіл.