Бадьорість забезпечить 6-годинний сон

Бадьорість забезпечить 6-годинний сон

З дитинства нам розповідали, що 8-10-годинний сон - запорука гарного самопочуття і нормального функціонування організму. Вчені з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі, провівши безліч досліджень, дійшли висновку, що оптимальний час для сну становить близько 6 годин в день.

Це дуже гарна новина для тих, хто з якихось причин недосипає. Люди, які сплять по шість годин на день, виглядають набагато молодшими за своїх однолітків, які воліють спати довше і ведуть, таким чином, пасивний образ життя. За результатами досліджень, шість годин цілком вистачає, щоб відчувати себе добре, добре виглядати і при цьому оптимістично дивитися на життя.

Для проведення свого експерименту вчені кожен день спостерігали за болівійськими і танзанійськими мисливцями-обивателями. Саме їх обрали тому, що вони ведуть кардинально інший спосіб життя, ніж ми, живучи у великих містах. Їх спосіб життя віддалено нагадує розмірене життя наших далеких предків. Звісно, вони не використовують технічні блага нашої цивілізації.

Щоб перевірити свою гіпотезу, вчені встановили на одяг мисливців пристрої, що фіксують точний час сну і неспання. За підсумком, учасники експерименту спали менше семи годин на добу. Середня тривалість сну у мисливців склала шість з половиною годин. При цьому ці люди відмінно себе відчували, не скаржилися на артеріальний тиск та інші захворювання.

hochu.ua