Байден оголосив про додаткові 150 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

Байден оголосив про додаткові 150 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

У п’ятницю ввечері, 6 травня, Білий дім розповсюдив заяву про виділення ще одного пакету безпекової допомоги Україні, в який входять додаткові артилерійські боєприпаси, радари та інше обладнання. Згідно з меморандумом Державного департаменту, йдеться про надання допомоги у розмірі до 150 мільйонів доларів.

«Сьогодні Сполучені Штати продовжують нашу рішучу підтримку хоробрим людям України, які захищають свою країну від агресії Росії», - йдеться у повідомленні Білого дому.

У той же час, Президент США наголосив, що цим новим траншем Адміністрація «майже вичерпала фінансування», на яке мала повноваження від Конгресу на допомогу Україні у війні з Росією.

Байден закликав Конгрес швидко надати фінансування, яке запросила Адміністрація, «для зміцнення України на полі бою та за столом переговорів».

«Щоб Україна досягла успіху в цій наступній фазі війни, її міжнародні партнери, включаючи США, повинні продовжувати демонструвати нашу єдність і нашу рішучість забезпечити безперебійне надходження зброї та боєприпасів в Україну», - заявив Президент.

Сьогодні Сполучені Штати продовжують нашу рішучу підтримку хоробрим людям України, які захищають свою країну від агресії Росії.

Минулого четверга, 28 лютого, президент США Джо Байден запропонував Конгресу США прийняти новий пакет допомоги, що передбачає виділення $33 млрд на підтримку України. З цього пакету допомоги більша частина коштів - $20 млрд має піти на озброєння України та співпрацю з країнами НАТО в регіоні, $8,5 мільярда на економічну допомогу та ще близько $3 мільярда на гуманітарну допомогу, а також допомогу продовольчою підтримкою.

Із початку вторгнення Росії в Україну 24 лютого, США надали Україні безпекової допомоги на понад 3,7 мільярда доларів.

«Сполучені Штати швидко надали Україні історичну допомогу в галузі безпеки. Ми відправляємо озброєння та техніку, санкціоновані Конгресом, безпосередньо на передову свободу в Україні. Підтримка США разом із внеском наших союзників і партнерів була вирішальною в допомозі Україні виграти битву під Києвом і перешкоджати військовим цілям Путіна в Україні», - йдеться у повідомленні Білого Дому.