Бухгалтери РДА, обвинувачені у привласненні понад 600 тис. грн. освітянських зарплат

Бухгалтери РДА, обвинувачені у привласненні понад 600 тис. грн. освітянських зарплат

Валківський відділ Дергачівської місцевої прокуратури затвердив та направив до суду обвинувальний акт стосовно двох бухгалтерів відділу освіти однієї з райдержадміністрацій області, яким інкримінується привласнення бюджетних коштів.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Олексій Кушнаренко, посадовців обвинувачують за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.
 
Чиновниць обвинувачують у привласненні зарплатних коштів освітян.
 
«Досудовим розслідуванням встановлено, що бухгалтер у змові з в. о. головного бухгалтера систематично вносила завідомо неправдиві відомості до офіційних документів. Зокрема, гроші загального фонду зарплати, які залишалися після щомісячної виплати за рахунок лікарняних, вакансій, преміальних, спритні чиновниці не повертали до відділу освіти. Зекономлені кошти вони перераховували на свої зарплатні картки», - розповів О. Кушнаренко.
 
У результаті з вересня 2013 року по грудень 2015 року бухгалтери привласнили понад 608 тис. грн. бюджетних коштів.
 
Максимальна санкція статей передбачає 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.