"Цього разу український виборець перевершив себе!" - Карл Волох

"Цього разу український виборець перевершив себе!" - Карл Волох

Коля-каклєта, чий список бенефісів уже перевершив Ківу, двоє недоумків, котрі вирішили відгамселити свого виборця, Дубінський з відмовою взяти повістку, Брагар, Безугла…

Ніколи ще в українському парламенті не набиралося стільки відвертого сміття. Тим паче, в одній фракції.

О, мій прекрасний український виборець, цього разу ти перевершив себе!

*

Володимир Олександрович татусеві спеціальну стипендію призначив у 200 баків на місяць.

А от Рамзан Ахматович п’ятнадцятилітньому синочку - Героя Чечні присвоїв.

Ну, і хто тепер найвеличніший?

*

Щодо «концепту посилення стійкості демократії в Україні», котрий Шмигаль передав послам «сімки».

Поза сумнівом, сама тема неймовірно актуальна для суспільства сьогодні. Адже за період незалежності демократія ще не була в стані більш жалюгідному, ніж зараз. Влада повністю узурпована президентом та його канцелярією, парламент і уряд не субʼєктні, більша частина правоохоронноі та судової системи також, опозиція практично безправна, медіа централізовані, Офіс президента діє за межами правового поля etc, etc. Все це сталося ще до повномасштабного вторгнення, а з його початком доведене до апогею.

Іншими слова, тема зміцнення демократії, повернення до конституційних норм є на сьогодні надзвичайно актуальною. Проблема лише в тому, що ми з владою розуміємо ці принципи абсолютно протилежно. Бо якщо «Концепт» буде реалізований, то зелені сконцентрують у своїх руках ще більше неконтрольованої влади, добʼють місцеве самоврядування й каструють антикорупційні органи, котрі ще зберігають залишки самостійності.

Цікаво, що широкого обговорення черговий конфуз зеленої влади не сподобився. Обурилася лише невелика група експертів. Українське ж суспільство потужно реагує лише на яйця по 17. А про демократію згадує хіба що на майданах.

Та й то меншість