Цієї осені тарифи на опалення та гарячу воду для киян зростуть на 30-40%

Цієї осені тарифи на опалення та гарячу воду для киян зростуть на 30-40%

Як повідомляє прес-служба КМДА, через скасування дії положеннь про ПСО - спеціальні обов’язки закупівлі газу для теплопостачальників, які покладались на НАК "Нафтогаз" і враховували соціальну функцію теплокомуненерго в процесі надання послуг населенню, теплопостачальні підприємства змушені купувати газ за ринковими цінами, які стрімко зросли в порівнянні з минулим роком.

"НАК "Нафтогаз" запропонував фіксовану ціну на тривалий період, але і вона є вищою ніж та, що закладена в тариф. Це призведе до того, що вже цієї осені, не лише в Києві, а й у низці українських міст, тарифи на гарячу воду та опалення зростуть на 30-40%.",- повідомили в КМДА.

Здійснення оплати після того, як підприємство спожило природний газ скасовано, що створює критичну ситуацію з розрахунками за газ на фоні відсутності обігових коштів у ТКЕ.

Наряду з високою ціною на газ, це створює реальну загрозу для початку та проходження опалювального сезону

КМДА звернулась з листом до уряду України, в якому запропонували на період коливань ринкових цін на природний газ опрацювати можливість визначення газу видобутого АТ "Украгазвидобування" (що є частиною групи компаній "Нафтогаз України") природним газом соціального призначення.  

Адже його собівартість становить не більше 4000 грн за 1000 куб. м.

От тільки видобуток власного газу державними компаніями постійно скорочується, та й наповнення газосховищ йде досить повільно, тож уникнути підвищення тарифів на опалення та гаряче водопостачання навряд чи вдасться.