Через нестачу вугілля в Україні зупиняються енергоблоки ТЕС

Через нестачу вугілля в Україні зупиняються енергоблоки ТЕС

За даними диспетчера енергоринку держкомпанії «Укренерго», в Україні 11 енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) вийшли у простій через відсутність палива.

Ще 10 енергоблоків ТЕС зробили заявки на аварійний ремонт.

Зараз не працюють 11 теплових енергоблоків, а саме 6 та 7 енергоблоки Углегорської ТЕС (Центренерго), 5 та 7 энергоблоки Запорізької ТЕС (ДТЭК Дніпроенерго), 5 та 6 блоки Трипільскої ТЕС (Центренерго), 1 та 2 блоки Харьківської ТЭЦ-5, 3 та 4 енергоблоки Київської ТЕЦ-5 та 2 енергоблоки Київської ТЕЦ-6 (Київтеплоенерго).

За підрахунками Міненерго, на 14 липня на складах ТЕС знаходилось 1,47 млн тонн вугілля (249 700 тонн антрациту та 897 700 тонн вугілля марки "Г"), що на 42 200 тонн менше, ніж за планом Міністерства енергетики.

На думку фахівців, висока аварійність та відсутність вугілля на деяких ТЕС пов’язана з системною кризою у галузі, який викликав дефіцит оборотних коштів для підготовки генерації до опалювального сезону.

Зараз цій новині не приділяють багато уваги, а от що будуть відчувати українці, коли вугілля не вистачатиме у опалювальний період?

Головне, щоб влада, захопившись політичними іграми, не забула про належну підготовку до опалювального сезону.