Мабуть, кожен чув хоча б раз, що українців часто ототожнюють з таким продуктом, як сало. Наші погані сусіди цілу теорію вивели про нашу залежність від нього. Але вони - це вони, не мають самі такого і заздрять, а ми з вами поговоримо про плюси, мінуси і шкідливість.
Отже, для чого їсти сало? В його складі багато вітамінів (А, Е, D) та корисних жирних кислот. Енергії, що виробляється в організмі після споживання, вистачає надовго. Покращується імунітет через наявність арахідонової кислоти. Судини від неї зміцнюються, токсини і шлаки виводяться з організму.
Якщо їсти сало з алкоголем, сповільнюється процес сп'яніння, оскільки жир робить бар'єр в шлунку.
Якщо вживати сало на голодний шлунок зранку, нормалізується травлення.
А які мінуси? Найперший і найочевидніший - зайві калорії. Якщо явно перебільшити вживання, то зайві кілограми вам гарантовані, а також будуть хвороби, пов'язані з ожирінням та атеросклерозом.
Маєте холецистит або панкреатит - виключте сало з раціону. А взагалі, норма на день, яку можна їсти без наслідків - 30 г. Щоправда, дуже важко вкластися в це обмеження, але треба старатися вживати наш національний продукт з розумом.