Чи є зрада?

Чи є зрада?

У своєму інтерв’ю «Європейській правді» колишня радниця голови «Нафтогазу» Олена Зеркаль повідомила, що колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер долучений до лобіювання на користь добудови «Північного потоку-2».

Російська сторона залучила до лобізму "Північного потоку-2" у Вашингтоні щонайменше три американські фірми: BGR Government Affairs, Roberti Global та McLarty Associates.

Компанії, пов’язані з "Північним потоком-2", на послуги лобістів у США у минулому році витратили майже 4,4 мільйони доларів.

У коментарях журналістам колишній дипломат Курт Волкер, який зараз працює старшим радником BGR Government affairs повідомив, що не уповноважений говорити від імені BGR та коментувати роботу з клієнтами. Однак додав, що його особиста позиція щодо Північного потоку-2 є незмінною.

«Від часу, коли я був спецпредставником і дотепер, моя персональна думка була такою: це чисто політичний проект Росії, організований, щоб обійти Україну, Польщу та Балтійські країни, створити важелі впливу на них і створити важелі впливу на Європу через формування стимулів для Західної Європи не розхитувати човен з Росією», - сказав Курт Волкер журналістам «Голосу Америки».

 «Моє ставлення до «Північного потоку» добре відоме і має вдосталь підтверджень: я є противником цього проєкту. Я говорив про це в інтерв’ю, про це йдеться у письмових документах тощо», - запевнив він журналістів «Європейської правди».