Чого не варто їсти з ранку, якщо хочете зберегти здоров'я

Чого не варто їсти з ранку, якщо хочете зберегти здоров'я

Напевно, кожному в дитинстві намагалися на сніданок згодувати тарілочку манної каші або сосиски. Поняття про здоровий сніданок вже давним-давно змінилося, а ми за звичкою продовжуємо їсти все, що мама привчила. Про те, чого не варто їсти з ранку, якщо хочете зберегти здоров'я, читайте нижче.

1. Випічка

Багато воліють їсти на сніданок круасани, але така їжа шкідлива не тільки для фігури, але і для здоров'я. Здоба – це швидкі вуглеводи, тому дуже скоро після такого сніданку вам знову захочеться їсти. Також вони викликають різкі перепади рівня цукру в крові. Це може викликати стрес у організма і вивести з нормальної роботи підшлункову залозу.

Випічку краще замінити дієтичним пирогом. Добре збийте яйця, сир і мед в блендері, вилийте масу у форму і запікайте в духовці. Приготуйте крем з нежирного йогурту, какао і меду, також збитих в блендері. Простий і корисний сніданок готовий.

2. Манна каша

Манка не містить складних вуглеводів і клітковини. Пшениця при сильному подрібненні втрачає свої корисні властивості. А ось крохмаль і глютен залишаються.

Тим, хто стежить за своєю фігурою, краще відмовитися від цього продукту. Тим більше, не слід додавати в манну кашу цукор, молоко і вершкове масло.

3. Пластівці з молоком

Реклама по телевізору запевняє нас, що пластівці з молоком – це корисний сніданок, особливо для дітей. Але це справжній обман. Більшість таких продуктів містить цукор і різні шкідливі добавки. Цінний компонент – клітковина, яка становить частіше всього 2 % в готових сніданках.

Замініть пластівці шоколадної вівсянкою. З вечора залийте вівсянку молоком, додайте сир, какао і мед. Дайте настоятися протягом ночі.

4. Сирні сирки і плавлений сир

Сирки часто містять пальмову олію і велику кількість цукру. Плавлені сирки готують у багатьох випадках з відходів виробництва. Також вони містять натрій, що робить даний продукт небажаним для вживання в їжу людям з гіпертонією і іншими захворюваннями серця і судин. У цьому продукті присутні шкідливим для організму харчові добавки. Алергікам і людям з хворими нирками від такого сиру краще утримуватися. Особливо шкідливо їсти на голодний шлунок.

Замініть цю їжу звичайним сиром або сирками домашнього приготування. Змішайте сир з медом і бананом в блендері, а потім надайте масі форму. Потім полийте сумішшю какао і води. Поставте в морозильну камеру на годину.

5. Солодощі

Солодощі натщесерце підвищують рівень глюкози в крові. Такий сніданок не приносить користь здоров'ю, особливо шлунково-кишковому тракту.

Якщо дуже хочеться солодкого з ранку, тоді можна з'їсти зефір або мармелад, але тільки після основного прийому їжі. На сніданок можна їсти сир з медом.

6. Сосиски

М'яса в сосисках мало, протее там повно смакових домішок. У них часто міститься крохмаль, емульгатори і багато солі.

Замість сосисок найкраще вживати напівкопчену курку, індичку, курячу шинку.

7. Каші швидкого приготування

Крупа в таких кашах мелеться і обробляється парою. У ній є корисні мікроелементи, але все ж у звичайної каші їх набагато більше. А також практично завжди в кашах швидкого приготування в складі можна зустріти хімічні добавки і цукор.

Замініть вівсянкою без добавок. Якщо немає часу залийте кашу з вечора молоком. Додайте фрукти і горіхи за смаком.