"Чому спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон змінив свою думку" - Олег Шарп

"Чому спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон змінив свою думку" - Олег Шарп

Чому спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, який довгий час відмовлявся виносити на розгляд законопроєкт про допомогу Україні, змінив свою думку? Про це розповідає The New York Times.

Джонсон тривалий час обдумував те, як краще провести проект через Палату і не втратити при цьому посаду. Серед іншого, він зустрічався в Овальному кабінеті з високопосадовцями національної безпеки, щоб обговорити секретні дані розвідки. Спікер неодноразово зустрічався з різними групами республіканців та розглядав ставлення їхніх виборців до фінансування України.

І, нарешті, коли його план співпраці з демократами, щоб розчистити шлях для допомоги Україні, наштовхнувся на вилив отрути з боку ультраконсерваторів, які вже погрожували скинути його, містер Джонсон, євангельський християнин, став навколішки і помолився про керівництво, - пише видання.

Джонсон, який виступав проти спроб фінансувати військові дії Києва і від початку заявляв, що ніколи не дозволить винести це питання на голосування, доки вимоги його партії щодо кордону не будуть виконані, перед голосуванням заявив:

"Історія судить нас за те, що ми робимо... Зараз критичний час. Я міг прийняти егоїстичне рішення і зробити щось інше. Але я роблю тут те, що вважаю правильним. Я вважаю, що надання летальної допомоги Україні зараз є критично важливим".

❗️Помолитись - це добре... Хоча ще раз підкреслюю роль релігії у США: вона величезна - у моєму маленькому містечку 14 різних церков та приходів, які мирно співіснують між собою, а на кожному розі стоять агітатори своєї інтерпретації вчення Джизуса Крайста. Між тим, експерти стверджують, що вирішальними стали доповіді розвідки, які отримав Джонсон.

‼️І останнє... Україні пощастило у цьому питанні. Щоб зрозуміти, на якій ниточці висіла допомога Києву, достатньо одного факту: щоб провести такий потрібний нам законопроект, демократична меншість у комітеті з регламенту пішла на угоду з поміркованими республіканцями вперше з 1964 року!