"ЧОМУ СУДЯТЬ ТІЛЬКИ РОМАНА ЧЕРВІНСЬКОГО?" - Павло Жебрівський

"ЧОМУ СУДЯТЬ ТІЛЬКИ РОМАНА ЧЕРВІНСЬКОГО?" - Павло Жебрівський

На власні очі я не бачив кримінального провадження проти ексрозвідника Романа Червінського. Але я правник, слідчий і прокурор. Маю питання: судити командирів та офіцерів за законами мирного часу чи воєнного? То зовсім інші підходи.

Що відомо з повідомлень ЗМІ?

Червінського звинувачують у перевищенні службових повноважень під час операції з викрадення московитського літака. За версією слідства, самовільні дії ексрозвідника призвели до ракетного обстрілу аеродрому Канатове влітку 2022 року. Йому загрожує від 8 до 12 років за ґратами. Червінський називає справу проти себе політичним замовленням з боку керівництва держави і каже, що діяв у межах своїх повноважень та в інтересах України.

Фактично Роман Червінський готував операцію з перельоту одного із московитських льотчиків разом з їхнім літаком на територію українського аеродрому та здачу його в полон. Наскільки я розумію, про ці перемовини стало відомо ФСБ і вони зіграли в контргру. Тому був вражений аеродром, поранені 19 осіб і один цивільний за межами аеродрому.

Згадаймо аналогічні випадки.

У травні 2022 року Буданов за завданням Зеленського готував операцію з метою встановити український прапор на острові Зміїний до 8 травня. Тоді загинули понад 20 спецназівців ГУРу, знищено кілька човнів і гелікоптерів.

Другий випадок. Арахамія і Подоляк селфилися на тлі військових казарм у Новояворівську та розповідали, що там готують наших воїнів. Туди прилетіли ворожі ракети. Було дуже багато загиблих і поранених.

Ще один приклад. Командування ГУРу проводило операцію задля звільнення Енергодару. Три такі операції виявилися неуспішними. Багато загиблих.

Погляньмо також на деякі операції на фронті. Зеленський дав команду захисникам «Азовсталі» для збереження життів здатись у полон. Московити підірвали в Оленівці один з блоків в’язниці, де багато захисників-азовців загинули.

Зеленський дав жорстку команду будь-що захищати Сіверськодонецьк. Хоча оборону згідно з особливостями рельєфу потрібно було здійснювати в районі Лисичанська. Там також загинули тисячі українських героїв.

Були й інші невдалі операції, що завершились загибеллю воїнів-українців.  

Запитання: Чому судять лише Червінського?

Якщо бойового офіцера судять за моделлю мирного часу, то тоді й інших відповідальних за різні операції треба так само судити. Бо модель воєнного часу - зовсім інша. І якщо командир чи офіцер буде боятись зробити помилку, то тоді нічого не потрібно робити, не варто діяти. Не тратьте, куме, сили, спускайтеся на дно. Так ми можемо і війну програти.

Висновок: Червінський є неугодним Зеленському і його оточенню. Операція з арештом «вагнерівців» перед широкомасштабним наступом та інші речі, які він робив коли був співробітником СБУ, загрожували комфорту Зеленського і його компанії. Фактично влада використовує кримінальне переслідування для знищення неугодних.

«Паша Мерседес», який своїми проповідями налаштовував українців проти своєї держави та скоїв набагато більший злочин, вільно ходить з браслетом, лікується.

Запитання: це що?

Відповім: то є спроба нинішнього керівництва утвердити диктатуру в Україні.

Якщо українське суспільство «проковтне» переслідування Романа Червінського, то фактично через деякий час можемо отримати диктатуру на рівні КНДР.

Доля Червінського як бойового офіцера вкрай важлива для кожного українця. Бо це показник: чи сприйме українська нація спробу утвердити диктатуру в Україні тими, хто маніпулює Зеленським і його шапіто.