"Чутки та факти". Випуск сорок четвертий

"Чутки та факти". Випуск сорок четвертий

ПРО ТУРИЗМ

Рашисти вже сотнями тікають з війни. Так, 295 військових з Ненецького автономного округу РФ, разом із зброєю покинули місця дислокації своєї бригади в Луганській області. На російському кордоні вони прорвалися через загороджувальний загін, ледь не пострілявши феесбешників й рвонули до своїх домівок. Згодом їх почали кидати за грати із загрозою 10 років "зони" за дезертирство зі зброєю. А ті лише радіють: краще 10 років тюрми ніж лягти в український чорнозем.

"Нанотехнології" в дії. Путінські офіцери та генерали воюють по паперових картах випуску 80-х років минулого століття.

Втрати рашистів на переправі через річку Сіверський Донець біля Білогорівки склали 73 одинці техніки, серед яких танки Т-72, БМП, МТ-ЛБ, понтони та інша спецтехніка. Спрацювали артилеристи 17-ої окремої танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушка.

Продовжується наступ ЗСУ на Харківщині. Орки повільно відступають, підриваючи за собою мости. Очевидно, повертатися вже не збираються. На Ізюмському напрямку вони не мають сил навіть для оборони, тому зосереджуються на наступі в районі Рубіжного-Сєвєродонецька.

ЗАПОРЕБРИКОМ

У техніці "другої армії світу" знаходять чіпи від холодильників, посудомийних та пральних машин. Нарешті розкрито таємницю такої любові рашистів до б/у техніки. Імпортозаміщення...

На росії знову закидали "коктейлями для Молотова" військкомат. Цього разу в Омську.

Цьогоріч пишного й помпезного святкування дня ВМФ рф не буде з причини ганебних колосальних втрат кораблів, катерів, морської авіації, особового складу флоту та морської піхоти.

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

Станом на зараз у світі заморожено російських активів на трильйон доларів.

Близько 500 підприємств переїхали з зони бойових дій у безпечніші регіони, більш ніж половина вже відновили роботу. У період падіння споживання електроенергії Україна починає постачання її надлишків до Європи.

Філії російських банків в Україні конфіскують.

До 20 травня ЄС надасть Україні другий транш макрофінансової допомоги на 600 мільйонів євро.

ПРО СОЮЗНИКІВ

ЄС надасть Україні додаткову військову допомогу на 500 млн. євро.

Країни G7 ініціюють бюджетну підтримку України на суму майже 30 мільярдів євро, яку розраховано на період до кінця 2022 року.

ПРО ШОУ-БІЗНЕС

Євробачення-2022: букмекери прогнозують перемогу України. Перемогу українського гурту оцінюють у рекордні 60%.

На Каннському кінофестивалі покажуть фільм "Маріуполіс-2" литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса, який загинув у Маріуполі.

ПРО СПОРТ

Апеляцію рф щодо скасування санкцій проти неї у регбі відхилено.

Перший у ХХІ столітті Чемпіонат світу з хокею пройде без росіян.

Сьогодні київському "Динамо" виповнюється 95 років.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко