"Чутки та факти". Випуск сорок другий

"Чутки та факти". Випуск сорок другий

ПРО ТУРИЗМ

"Денацифікації" - фсьо. На москві більше не вживатимуть це слово і виключили його з цілей "військової операції". Кажуть, через те, що рівень інтелекту більшості пересічних росіян не дає змоги розуміти, що цей термін означає.

Сили оборони України перейшли в контрнаступ у Харківській області.

Воїнам ЗСУ в Маріуполі вдалося відбити штурм території Азовсталі й відкинути противника, який туди прорвався напередодні.

У результаті ракетно-бомбового удару по острову Зміїний знищено усіх рашистів, які там засіли.

ЗАПОРЕБРИКОМ

У лісах Сибіру спалахнули масштабні пожежі, які не можуть погасити через брак військових пожежників – їх перекинули на війну в Україну.

У відповідь на санкції Росія припиняє свою роботу на станції МКС. Не дочекалися поки виженуть. Це щось на кшталт пострілу собі в ногу.

Кажуть, путін відмовився від операції з приводу раку щитовидки. Дуже боїться, що "заріжуть". Оточення продовжує наполегливо умовляти.

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

Європейські заводи British Petroleum відмовилися від російської нафти.

Велика Британія більше не визнає Московську біржу.

Фінська компанія Fennovoima оголосила про розірвання контракту з російською держкорпорацією "Росатом" на будівництво АЕС "Ханхіківі-1". Ціна питання 4 мільярди євро + контракт на постачання палива - 450 мільйонів євро.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Британія передати Україні безпілотники Malloy T150. Вони мають дальність польоту 70 км та можуть нести до 68 кг обладнання. Ідеальні для забезпечення сил ССО та партизан з ТрО в тилу противника, а також підрозділів на передовій.

В Іспанії затримали проросійського блогера шарія, його буде передано українській стороні, де судитимуть за державну зраду.

Готуються санкції стосовно головного московського попа Гундяєва.

ПРО КУЛЬТУРУ

Росію позбавили права голосу на "Євробаченні-2022".

До конкурсної програми "Особливий погляд" 75-го Каннського кінофестивалю увійшов український фільм Максима Наконечного про російсько-українську війну "Бачення метелика". Він розповідає про дівчину-аеророзвідницю Лілію, яка потрапила в полон до ворога, а потім була звільнена.

ПРО СПОРТ

Оскільки російський футбол погнали копняками з європи, у москві вирішили податися до Азії. Якщо (це якщо) їх туди приймуть, то росіяни гратимуть зі збірними та клубами таких країн як Афганістан, Бангладеш, Іран, Лаос, Палестина, Гуам, Ліван, Північні Маріанські острови, Непал тощо.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко