"Чутки та факти". Випуск сорок перший

"Чутки та факти". Випуск сорок перший

ПРО ТУРИЗМ

ЗСУ нанесли ракетний удар по командному пункту 2-ї армії рф (Ізюм) у той момент, коли там перебував начальник генерального штабу Герасимов, який приїхав особисто командувати наступом на Донбас, та група путінських генералів.

За попередньою інформацією Герасимова поранено, його стан невідомий. Зате у категорію "200" відправився начальник військ РЕБ рф генерал-майор Симонов, кілька вищих офіцерів та охоронців.

У ніч на 1 травня 8 літаків ВПС України нанесли ракетно-бомбовий удар по скупченню рашистської техніки на території рф. Оскільки її не було розосереджено, пішла ланцюгова детонація. Рахунок йде на десятки спалених танків та броньованих машин.

Також у шпиталі помер третій з генералів, яких нещодавно накрило українською артою на передовому КП. Раніше повідомлялося, що двоє загинули на місці, а цього евакуювали у критичному стані.

 Окупанти скасували медогляд для «призовників» і ОРДЛО. Тепер хапають кульгавих, косих, глухих та сліпих. Головне - як у "Новітніх пригодах бравого солдата Швейка" - вказівний палець на праві руці був. До речі, це підказка тим, хто хоче "закосити" від "честі" бути кинутим під снаряди та міни ЗСУ.

ЗАПОРЕБРИКОМ

За наказом з мокви у південних регіонах рф влада має перевірити усі бомбосховища та привести їх у готовність. Під цим приводом пішло нове "пиляння" бюджетів на "капітальних ремонтах" сховищ.

У Томаровці Бєлгородської області вибухнули чергові склади боєприпасів.

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

Французький гігант TotalEnergies оголосив про згортання свого газового проєкту на Ямалі.

Найближчим часом у росії буде дефіцит ковбас та сосисок через нестачу оболонок, які закуповувалися за кордоном - власну виробництво "встающая с кален" налагодити не в змозі.

На росії будівництво впало понад 45%, падіння танкерної торгівлі нафтою – 25%, контейнерних перевезень – 47%. Рівень падіння видобутку нафти, газу та вугілля взагалі засекречено.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Президент США Джо Байден спрямував до Конгресу запит на надання додаткових 33 млрд доларів на допомогу Україні. Понад 20 млрд буде направлено безпосередньо на військову допомогу та постачання зброї – Україні та сусіднім країнам, 8,5 млрд буде виділено на економічну допомогу Україні та ще $3 млрд – на гуманітарну допомогу.

Польща передала Україні близько 200 танків, кілька десятків БМП, бойові дрони та ракети класу "повітря-повітря".

Італія заявила про видалення першого траншу у 500 тис. євро на відновлення Бучі.

Німеччина підтримала введення ембарго на російську нафту.

ПРО КУЛЬТУРУ

Пропагандисти кремля лопаються від злості через візит Анджеліни Джолі до України. Заграву від вибухів їхніх... видно навіть у Львові.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко