"Чутки та факти". Випуск сорок сьомий

"Чутки та факти". Випуск сорок сьомий

ПРО ТУРИЗМ

В Україні стоять 20 рефрижераторних вагонів забитих сотнями тіл "денацифікаторів". Без документів, не потрібних власним командирам. На звернення "Укрзалізниці" до москви забрати цей "вантаж 200" відповіді немає.

Артилеристи ЗСУ знищили командний пункт 810-ї бригади морської піхоти (Севастополь) Чорноморського флоту РФ, три офіцери - "200", 14 - "300", з них 5 – "важкі".

За 2 тижні на Харківському напрямку від рашистів звільнено 23 населених пункти.

ЗАПОРЕБРИКОМ

Начальника Генштабу Герасимова усунено від виконання службових обов'язків. Формально він ще залишається на посаді, аби пейзани не почали щось підозрювати, фактично керують інші, а путін шукає нового "стратега".

На росії зросла кількість підпалів воєнкоматів. Лише за останній тиждень їх було 5: у Ростовській та Рязанській областях, а також у Волгограді та Омську.

ПРО ЕКОНОМІКУ ТА ФІНАНСИ

Величезної ваги новина: Європарламент скасував квоти та мита на товари з України. Таким чином український бізнес не має жодних перепон для роботи на експорт до країн ЄС, що надасть новий поштовх відновленню нашої економіки.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Японія виділить Україні додаткову фінансову допомогу у розмірі 300 млн. доларів на гуманітарні потреби окрім 100 мільйонів, про які повідомлялося раніше.

20 бронетранспортерів Bushmaster, 14 американських гусеничних бронетранспортерів M113 та інше спорядження на суму 61 мільйон доларів їдуть з Австралії до України.

Британія перерахувала на спецрахунок Нацбанку для ЗСУ 5 млн фунтів стерлінгів.

ПРО КУЛЬТУРУ

У москві знайшли заміну "порожньому Голлівуду, що загниває. Тепер у тамтешньому кретиноскопі" показуватимуть іранські фільми та серіали.

ПРО СПОРТ

Канадський альпініст Габриєль Філіппі підняв прапор України на Евересті.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко