"Чутки та факти". Випуск сорок шостий

"Чутки та факти". Випуск сорок шостий

ПРО ТУРИЗМ

У Мелітополі партизанами ліквідовано двох високопоставлених рашистів. Загалом місцеві партизани за ці 70+ днів ліквідували понад 100 окупантів.

Під Ізюмом знищено склад боєприпасів рашистів. У результаті прямого влучання та подальшої детонації знищено до роти окупантів, 7 БМП, 1 танк.

У рашистських солдат починають відбирати "взад" виплати за поранення. Генералам гроші нужніші чи просто їх вже у "засіках батьківщини" на таку кількість калік не вистачає?

ЗАПОРЕБРИКОМ

На росії чергове "імпортозаміщення" замість Coca-Cola, Fanta та Sprite там випускатимуть власний "шмурдяк", що називатиметься відповідно CoolCola, Fancy та Street.

Український туалетний папір "Обухів" там уже за методом гонконгівських "майстрів" кінця минулого століття підробляють під ТМ "Обуків" та "Овуков".

Mcdonald's остаточно йде з Росії.

На рф після початку прямого вторгнення до України різко зросла кількість крадіжок у магазинах.

Shell припиняє продаж палива в рф.

ПРО ЕКОНОМІКУ ТА ФІНАНСИ

Через санкції білоруська область рф втрачатиме до 18 мільярдів доларів на рік. Це при чисельності населення менш ніж 10 мільйонів.

За квітень обсяг експорту української аграрної продукції зріс утричі.

Рада міністрів Європейського Союзу затвердила виділення Україні четвертого траншу допомоги у 500 мільйонів євро.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Сили оборони Естонії передали Україні ізраїльський ракетний протикорабельний комплекс Blue Spear (5G SSM) з максимальною дальністю дії 300 км.

Британія передасть Україні самонавідні ракети Brimstone ("Брімстоун") для ураження як морських, так і сухопутних цілей. Дальність ракет першої моделі – до 20 км, другої модифікації – до 60 км. Компактний ракетний комплекс може монтуватися у кузові тентованої вантажівки.

Міністри фінансів G7 планують 15 млрд євро допомоги Україні.

ПРО ШОУ-БІЗНЕС

Знаменитий кіноактор Річард Гір виставив на аукціон свій унікальний кабріолет Jaguar XK8 1999 року випуску. Кошти від продажу підуть на благодійну допомогу українцям, що постраждали від вторгнення рашистів.

Kalush Orchestra продадуть свою нагороду переможців “Євробачення” і передадуть кошти ЗСУ .

ПРО СПОРТ

Знаменитий футболіст, екс-форвард "Інтера", "Барселони", "Реалу", Челсі" та інших клубів Самуель Ето'О організує благодійний матч для допомоги українським біженцям.

Зустріч відбудеться у Мілані на стадіоні "Джузеппе Меацца".

У матчі візьме участь і колишній гравець "Мілана" Андрій Шевченко.

Очікується, що у матчі візьмуть участь мегазірки футболу Ліонель Мессі, Франческо Тотті, Андреа Пірло, Веслі Снейдер, Хав'єр Дзанетті, Філіппо Індзагі, Пауло Дібала та інші.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко