"Чутки та факти". Випуск сорок третій

"Чутки та факти". Випуск сорок третій

ПРО ТУРИЗМ

На Ізюмському, Харківському, Мелітопольському та Херсонському напрямах рашисти втратили наступальний потенціал та перейшли до оборони. Точаться бої на Лиманському напрямі.

МВС України отримало понад 32 тисячі звернень від росіян щодо розшуку своїх військових в Україні. Дуже цікава статистика.

За 77 днів вторгнення до України рф втратила за підтвердженими відомостями 10 генералів, тобто в середньому щотижня по генералу. Для порівняння, за 9 років та 3 місяці війни в Афганістані СРСР втратив лише шістьох генералів, причому лише одного в бойових умовах. Такі гігантські втрати серед генералітету свідчать про катастрофічний стан путінського війська, коли генерали змушені особисто керувати бойовими діями у безпосередній близькості до передової.

ЗАПОРЕБРИКОМ

У лісах Сибіру палають масштабні пожежі, які не можуть погасити через брак військових пожежників – їх перекинули на війну в Україну. На гасіння кидають "зеків". У Читі в згоріли понад 500 будинків. Більшість з них були дерев`яними. ХХІ століття надворі...

Лише за перший квартал Росію залишили 3,8 млн людей

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

Україна поновлює експортні можливості в галузі сільського господарства. До Австрії прибув перший ешелон з українською кукурудзою. Відновлено експорт яблук, свинини, яловичини та іншої продукції.

США призупиняють дію 232 митних тарифів на імпорт металургійної продукції з України терміном на один рік.

Міжнародний газовий союз призупинив будь-яку участь російських компаній у своїй діяльності.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Конгрес США проголосував виділення майже 40 мільярдів доларів на допомогу Україні. Зокрема, президенту надано повноваження передавати із запасів США допомогу обсягом 11 млрд, тоді як Байден просив лише 5 млрд дол.

Серед іншого гуманітарна допомога передбачена сумі 5 млрд; 9 млрд піде на економічну підтримку України.

Великобританія надасть Україні військову допомогу на ще 1,3 мільярда фунтів.

Пентагон розширить постачання комерційної зброї та військової техніки в Україну. На 136 млн доларів буде закуплено БПЛА, в т. ч. т. з. "дрони-камікадзе", ракети з лазерним наведенням, біноклі тощо.

ПРО ШОУ-БІЗНЕС

Організатори конкурсу краси "Міс Всесвіт" мають намір назавжди викинути з нього росію.

ПРО СПОРТ

Усі українські волейболісти розірвали угоди з російськими клубами.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко