"Чутки та факти". Випуск сорок восьмий

"Чутки та факти". Випуск сорок восьмий

ПРО ТУРИЗМ

У білоруській області рф почали ховати місцевих "добровольців", які мали дурість піти на війну з Україною у складі російських приватних військових компаній. Земля скловатою.

У Рубіжному є озеро, що належало місцевому директор компанії, яка виготовляла ювелірні вироби у Рубіжному, має озеро. Там жили японські декоративні риби. Їх виловили та зжерли буряти. "Визволителі", блін...

ЗСУ уперше в історії знищили 240-мм самохідний міномет 2С4 "Тюльпан". Його "накрили" завдяки зливу геолокації установки російськими пропагандистами. Так тримати.

ЗАПОРЕБРИКОМ

Ракетні війська стратегічного призначення рф понесли важку втрату. Згорів командний пункт 621-го ракетного полку. Це 10 шахтних пускових установок міжконтинентальних балістичних ракет Р-36М більш відомих під назвою "Сатана".

КП відновленню не підлягає, а це значить, що полк небоєздатний.

ПРО ЕКОНОМІКУ ТА ФІНАНСИ

Верховна Рада денонсувала угоду між урядами України та російської федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Слідом за Японією, Німеччиною, Канадою та іншими країнами Португалія надасть Україні до €250 млн фінансової підтримки.

США нададуть Україні термінову продовольчу допомогу на $215 млн.

ПРО КУЛЬТУРУ

Верховна Рада звільнила від оподаткування виготовлення та продаж україномовних аудіокниг.

ПРО СПОРТ

Українська збірна виборола 11 золотих, 18 срібних і 19 бронзових медалей на Всесвітній гімназіаді-2022 і увійшла до чинної десятки з 63 країн-учасниць.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.

Павло Бондаренко