"Чутки та факти". Випуск сороковий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти". Випуск сороковий - Павло Бондаренко

ПРО ТУРИЗМ

Начальник генштабу зс рф герасимов прибув до Ізюма щоб особисто командувати наступом. Кажуть, це його останній шанс інакше фюрер відправить його до країни вічного полювання. Цікаво, що останній наступ, яким командував начальник їхнього генерального штабу Жуков ще у 1941 році у трикутнику Броди-Дубно-Луцьк закінчився катастрофою.

На позачерговій сесії Генеральної асамблеї ООН рф усунуто від участі у Всесвітній туристичній організації.

У Маріуполі путінські "туристи" розграбували місцеві музеї. Серед награбованого - картини всесвітньо відомих художників Куїнджі та Айвазовського, стародавні ікони, унікальний рукописний сувій тори та ще близько 2 тисяч експонатів. Востаннє українські музеї так грабували гітлерівці.

ЗАПОРЕБРИКОМ

Тютюновий концерн Imperial Brands позбавився активів в РФ

У росії виробництво легкових автомобілі у березні 2022 року обвалилось на 72,1%.

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

Компанія "Байєр" надає 26 тисяч мішків насіння кукурудзи на потреби українських фермерів. Цього вистачить на засівання 30 тис. гектарів поля.

Антидемпінгові мита в ЄС стосовно українських товарів скасовано. Напевне назавжди.

ПРО СОЮЗНИКІВ

В Україні помітили американський ракетний комплекс М142 HIMARS із ракетою ATACMS. Її дальність становить 300 км. Із спеціальною ракетою - до 500. Про нього не повідомлялося. Офіційно заявлялося про постачання М142 з направляючими для шести ракет М26 з з альністю 32-45 км. Одночасно чомусь почалися пожежі та ви бухи на території рф: на складах ПММ у Брянську, складі боєприпасів у с. Стара Нелидівка в Бєлгородській області...

Станом на зараз до України прибули більше половини із виділених США 90 надновітніх гаубиць калібру 155-мм M777, а також тактичні машини для їхнього буксирування. Разом з ними США надає 144 000 снарядів.

Ще шість 155-міліметрових гаубиць M777, а також боєприпаси до них відправляє Австралія - дрібниця, але приємно. Зі світу по нитці... Раніше такі ж гаубиці передала Канада, а до них далекобійні снаряди Excalibur, які мають наведення по GPS і дальність точного влучання до 60 км. Кожен із таких снарядів коштує по 112 тис. американських доларів.

Німеччина узгодила постачання Україні важкого озброєння.

ПРО СПОРТ

Відомий латвійський саночник Крістенс Путінс вирішив змінити своє прізвище.

У якості виключення UEFA розглядає можливість надання місця українським футбольним клубам одразу у групових етапах єврокубків, без відбіркових матчів. Таки чином у Лізі чемпіонів можуть зіграти "Шахтар" та "Динамо", у Лізі європи" луганська "Зоря", а в Лізі конференцій полтавська "Ворскла".

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.