"Чутки та факти". Випуск тридцять дев'ятий - Павло Бондаренко

"Чутки та факти". Випуск тридцять дев'ятий - Павло Бондаренко

ПРО ТУРИЗМ

В окупованій Кремінній під час спільної наради високопоставлених рашистських військових та місцевих колаборантів раптово стався вибух газу. Не вижив ніхто. Одночасно газ вибухнув і у приміщенні місцевого відділу поліції й саме у той момент, коли там зібралися на нараду колаборанти рангом трохи нижчим. Більше ніде газ не вибухав...

Під Харковом знищено реактивну артилерійську батарею с9К57 “Ураган”. Навіть відстрілятися не встигла.

Московський холуй Пушилін заснував медаль "За визволення Маріуполя". Її виготовлено з алюмінію. Нагороджуватимуть нею посмертно.

ЗАПОРЕБРИКОМ

На красній площ у москві на Великдень затримали чоловіка з плакатом "Христос за мир".

2-й науково-дослідний інститут міноборони РФ у Твері спалили спеціально. Він розробляв системи наведення зокрема для "іскандерів" та інших ракет, які мали б наносити високоточні удари. Натомість 60% їх у цілі не влучають. Аби приховати причини та об'єми розкрадених на "найновітніших розробках" коштів пожежу й організували. Будівля вигоріла повністю. Подейкують, що 17 загиблих не в результаті пожежі - вони вже були мертві коли зайнялося...

Слідом за Ford, BMW, Mitsubishi, Hyundai, MAN, Mercedes-Benz, Renault, Volkswagen, Audi, Scania, Skoda з рф виходять Volvo та Land Rover. Вони згортають діяльність офісів у РФ та звільняють персонал.

ПРО ФІНАНСИ ТА ЕКОНОМІКУ

МВФ створив спеціальний адмінрахунок, через який Україна отримуватиме 5 млрд доларів щомісяця. Кошти надходитимуть до бюджету України для соціальних виплат, виплат зарплат бюджетникам та пенсій.

"Запоріжсталь" поновила роботу.

Експорт відновлюється: перші 60 тонн українських яблук поїхали до Швеції. Німеччина планує "залізничний міст" для доправлення у Європу українського зерна та іншої продукції.

ПРО СОЮЗНИКІВ

Станом на зараз у світі заарештовано 500 мільярдів доларів російських активів.

На авіабазі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині відбулася стратегічна зустріч Консультативної групи з оборони України за участю понад 40 країн, в т. ч. тих, які не є членами НАТО.

У промові на початку міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною, зазначивши, що її мета – допомогти Україні перемогти у війні, розпочатій вторгненням Росії, та підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів.

Британія скасувала всі мита на експорт із України

Німеччина поставить Україні зенітні комплекси Gepard.

Норвегія виділить 44 млн доларів на постачання озброєнь Україні.

ПРО СПОРТ

Міжнародна федерація хокею позбавила Росію права на проведення Чемпіонату світу у 2023 році.

Нам важко. Ми несемо втрати. Але ми тримаємося. Увесь світ з подивом та захопленням спостерігає, як українці б'ються з величезною імперією і перемагають.