ЦИНІЧНІ ЗАЯВИ ПУТІНА: «Ми адін народ»❗️ Україна близька до членства в НАТО ⚡️ Суботній політклуб

ЦИНІЧНІ ЗАЯВИ ПУТІНА: «Ми адін народ»❗️ Україна близька до членства в НАТО ⚡️ Суботній політклуб

Від російських обстрілів постраждало 37 підприємств ВПК - Шмигаль. 252 компанії з понад 30 країн: Створено Альянс оборонних індустрій. Країнам НАТО треба бути готовим до ядерного конфлікту - екс-чиновник Пентагону. "Налякати Захід": друг Путіна Ковальчук запропонував випробувати ядерну зброю. "Їдьте, Крим для вас небезпечний": Верещук закликає росіян покинути півострів. “Україна близька до членства в НАТО, як ніколи” - Столтенберг в Києві. Путін оголосив призов: новобранців набиратимуть і на окупованих територіях України. Контрнаступ України на кримському напрямку дає реальний прогрес – Atlantic Councilю.

30 вересня Словаччина обирає парламент: які шанси у проросійських сил. Путініст і українофоб: 20% словаків підтримують партію експрем'єра Фіцо. Розворот Братислави: чи можливо уникнути проросійського реваншу в Словаччині. Лише 40% словаків вважають Росію агресоркою, 76% проти антиросійських санкцій.

Назад в 1954-й: РФ переглядає статус Криму перед переговорами із Заходом. Переговори з Україною про вступ в ЄС почнуться у грудні - очільниця Європарламенту. Посол ЄС про членство України: не хочемо встрявати у чужі конфлікти. Допомога в обмін на зміни: Україна отримала від США перелік реформ. Пріоритети на наступних пів року: реформування ВС та КСУ і створення ВАСУ. За - 311, проти -117: Палата представників США виділила $300 млн Україні. Допомога в обмін на зміни: Україна отримала від США перелік реформ. Пентагон: Шатдаун у США вплине на навчання українців на F-16. Туреччина погодиться на вступ Швеції до НАТО, якщо США продадуть F-16 - Ердоган.

Назад в 1954-й: РФ переглядає статус Криму перед переговорами із Заходом. У "Слузі народу" заявили про тестування моделі президентської форми правління. “Доки триває війна”: Орбан вважає нереалістичним вступ України до ЄС. Київ поступився Угорщині OTP Bank для розблокування військового фонду ЄС. “Марш мільйона сердець”: польська опозиція готує антиурядовий протест. Казахстан не збирається допомагати РФ обходити західні санкції – Токаєв. Нагірний Карабах: понад 90 тис етнічних вірмен залишили край. Кремль проти Пашиняна: чи ймовірний у Вірменії військовий переворот.

Гості: Дмитро Снєгирьов - військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа»; Ростислав Хотин - журналіст Радіо Свобода; Павло Клімкін - дипломат, міністр закордонних справ України, 2014-2019 рр;